top of page

DE SLURK: NIEUW PRENTENBOEK OVER EEN BIJZONDERE DOCHTER

 

In het prentenboek De Slurk is gewoon anders maak je kennis met de wereld van de Slurken. Die wereld bevindt zich onder de vuilnisbelt. Dat is hun thuis. Ze weten niets over de wereld die zich daarboven bevindt en dat willen ze graag zo houden. Dan wordt de Slurk geboren. De Slurk is anders. Hij hoort en ziet niet zo goed als zijn soortgenoten. Dat zorgt voor allerlei problemen. Naarmate de tijd verstrijkt, accepteert de Slurk zijn tekortkomingen. Daardoor maakt hij de weg vrij om zijn talent te ontdekken.

Het verhaal van de Slurk is een metafoor voor het leven van ons allemaal. Iedereen voelt zich weleens anders, onbegrepen of alleen. Dan hebben we een baaldag. Na zo’n dag richten we ons op. We halen onze schouders op en maken er het beste van. Maar wat als je echt anders bent? Wat als je bent geboren met een zeldzaam syndroom? Kun je je dan ook oprichten?

Het Kabuki Syndroom 

Het is 2016 als Geert Lammerink – de schrijver van de Slurk is gewoon anders – en zijn vriendin horen dat hun dochter het Kabuki Syndroom heeft. Hun wereld stond stil. Gelukkig ging hun dochter gewoon door. Zij volgde diverse therapieën (logo-, ergo- en fysio-therapie) en onderging een behandeling met groeihormonen. Daardoor werd ze sterker. Inmiddels weet ze dat ze anders is. Dat heeft ze geaccepteerd en daardoor is ze een vrolijke, zelfbewuste meid van 7 jaar geworden. Nu is het zaak dat de rest van Nederland het anders zijn accepteert en omhelst als iets moois. Vanuit die gedachte is het prentenboek De Slurk is gewoon anders ontstaan.

Een prentenboek voor iedereen 

De Slurk is gewoon anders is vormgegeven door vriend van de familie, Erwin Vreeman. Met zijn illustraties neemt hij de lezer mee naar een vrolijke fantasiewereld. In die wereld wordt op een speelse manier vertelt dat je altijd jezelf moet zijn. Daarom is het prentenboek zeer geschikt als voorleesboek. Maar eigenlijk is het prentenboek geschikt voor iedereen.

Opbrengst voor het goede doel 

De winst van dit kinderboek gaat naar Stichting Kabuki Syndroom. Dat is een stichting die ervoor zorgt dat mensen met Kabuki hun talenten kunnen ontwikkelen. Vaak uit zich dat op het gebied van muziek, dans en toneel. Kabuki is Japans voor: zingen (ka), dansen (bu) en acteren (ki).

Boek:

De Slurk is gewoon anders

studio-mockup-of-a-square-hardcover-book-30932_edited.png

Boek:

De Bips van de Slurk

hardcover-square-book-mockup-featuring-a-solid-color-background-295-el_edited.png

Verjaardagskalender:

Joepie de Poepie!
Een verjaardagskalender

school-calendar-mockup-on-a-colors-wall-a15252.png

Volg ons op social media!

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page